Bismillahirrohmaanirrohiim

Dawuh KH Abdul CHamid

--




Posting Oleh : Kang Rosy

Bismillaah...
Laku 3 perkoro kanggo gayuh kamulyan : 

1. Mangan sing enak; 
2. Turu sing kepenak; 
3. Nyandhang sing apik.

Bagus-baguse sandhangan iku nyandhang kelakuan. Sampurnaning laku ‘Sornodhopes’ yoiku rumongso asor, rumongso ino, rumongso bodho lan rumongso apes.

Ojo milih-milih yen rerowangan. Sing olo dijak apik, sing apik diconto.

Yen kepingin slamet, ngegungake marang liyan. Ora rumangsa luwih apik katimbang wong liya. Weruh dhawuhe Allah ndang dilakoni, weruh cegahe Allah ndang diunduri.





============================

by : KH. Abdul Chamid (1883-1990)

PALING DIMINATI

Back To Top